Закриват три общински предприятия в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив
Кметът на община Кюстендил Петър Паунов внася докладна записка до Общински съвет с предложение за закриване на Общинските предприятия „Охрана“, „Спортни имоти и съоръжения“ и „Пазари и паркинги“. Мярката е продължение на антикризисните мерки и съобразно новата програма за развитие на Община Кюстендил, съобщават от пресцентъра на общината.
Целта е намаляване на служителите на общинска издръжка и снижаване на разходите, които се финансират с местни данъци и такси с над 150 хиляди лева за година.
От Общинска администрация се внася и докладна записка за създаване на  Общинско предприятие „Управление на общински имоти“, което ще подпомага дейността на кметството съобразно новите приоритети за периода 2012-2015 година.
На практика закриването на трите общински предприятия и своеобразното им сливане в една нова структура, ще даде възможност на общината да реализира плануваното събращение в щатовете в размер на 20% заради орязания държавен бюджет и по-малкото средства, идващи от финансовото министерство под формата на държавна субсидия за общините.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK