Радев: Нерешеният проблем за година управление е структурната реформа

Снимка: Infomreja.bg

На днешното откриване на санираната пожарна в Сандански, министър Радев отговори и на няколко въпроса по горещи теми.

За предложението на „ВОЛЯ“ за излизане на страната ни от НАТО и ЕС Радев коментира:

 „От НАТО и ЕС няма как да излезем. Това беше национална кауза и ние успяхме да влезнем. Примерът сам каза, че нищо толкова хубаво не ни се е случвало години назад. На Съвета на ЕС, на който присъствах, ще ви кажа, че България не е имала по-добра защитата от тази, откакто е в НАТО. Ние сами няма да можем да се защитим, да закупуваме техника, да осигуряваме защита на границите ни. България е държава, която не е малка, въпреки твърденията на доста хора, ние сме средно голяма държава в Европа , няма да може сама да се справи с куп предизвикателства. Това се случва благодарение на ЕС и НАТО. Никакво излизане от ЕС! Това е затворена страница, която се стреми към едно светло бъдеще, ако трябва да използвам този термин от преди това.“

За плюсовете и минусите в година управление на кабинета на Борисов, министърът каза:

Най-големият проблем, който за година управление можа да се разреши, е да мотивираме хората. Хората от всички служби са много важни и трябва да разберат това, защото те обслужат обществото.

Нерешеният проблем за година управление е структурната реформа, бавеща се по ред административни причини.

Темата с униформите:

5-6 години не бяха плащани униформите и първото нещо, което направихме беше това. 17,5 млн. платихме за всички видове униформи. Проблемът с дрехите е решен, продължаваме да работим. Институцията се представлява от визията.

От международната среща в Гърция, проведена по повод българите, обвинени в трафик, се върна министърът, който не остави без коментар и тази тема. Това е трета поредна среща, инициирана от гръцка страна, където присъстват министрите на Гърция, Албания и Македония също. Разговор между министъра на вътрешните работи на Гърция и България е проведен и ще бъда съставена работна група, която да проучи проблемът с не един български граждани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK