Закриват Летните театрални празници в Банско

снимки: Община Банско

Дните на Летните театрални празници в Банско приключват тази вечер. На сцената в курортния град актьорите Илка Зафирова, Ирини Жамбонас, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Александър Кадиев, Владимир Зомбори, Евгени Будинов, Емил Котев, Иван Петрушинов и Филип Аврамов влизат на бързи обороти от образ в образ в сглобения от скечове спектакъл, за да ни разиграят емблематични събития, но погледнати под ироничен ъгъл, на които зрителят се смее от сърце, но в устата му остава горчив привкус.

От „Недоразбраната цивилизация” ще стане ясно за първи път с какви разсъждения дядо Бог е създавал България, какво се е получило от обединението на племената туршийци и ракийци по нашите земи, какви опасности могат да произлязат от това, че наричаме руснаците ту дядо Иван, ту братушки, истината за Априлското въстание и ролята на предателя в световната история, истинските неволи на българските емигранти в чужбина и по какъв начин се еманципират българските жени. Не е подмината и актуалната тема за екологията и отношението на българина към чистотата и опазването на природата.

Теди Москов изгражда спектаклите си до последния момент, по думите му това вече се е превърнало в негов стил на работа, което означава, че два пъти не може да се гледа негово представление.

С този спектакъл ще бъдат и официално закрити Летните театрални празници «На публиката – с любов». Седем дни, в които Община Банско подари на зрителите седем различни спектакъла. На една сцена представиха постановките си Театър «Българска армия», Куклен театър - Благоевгра, Благоевградски младежки театър и Малък градски театър «Зад канала».

Летните театрални празници започнаха с «Железният светилник» и сега успешно завършват с «Недоразбраната цивилизация», която ще бъде представена от 10 часа тази вечер в читалище «Никола Вапцаров».

 

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK