Закриха зимния сезон в Банско

снимка: infomreja.bg, архив

В Банско бе официално закрит зимният сезон веднага след Великден. За празничните дни над 8 хиляди души избраха града на Паисий. Туристи от Гърци, Сърбия и Македония пристигнаха в Банско, за да се спуснат за последен път по пистите, както и  да празнуват, с чевермета и руйно вино.

Със състезание отбелязаха края на зимния сезон ски ветераните от Банско. В закриването взеха участие кметът Георги Икономов, екипът му, както и председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов.

От днес лифтове, влекове и машини в пиринския курорт спират работа и започват профилактични ремонти. Въпреки това от планинската спасителна служба информират, че състоянието на пистите е много добро. През лятото кабинковата въжена линия ще работи по график.

Посещенията на града под Тодорка бяха не само заради закриването на сезона, а и по случай големия християнски празник Възкресение Христово, който тази година се отбеляза на 15 април.

Добрите условия за ски, както и богатата културна програма превръщат Банско в най-добрата реклама за България. Градът не спира да радва почитателите си дори и в началото на пролетта. Май месец пък общината открива летния сезон. По традиция в курорта ще има много фестивални празници, какъвто е фолклорният фестивал “Между три планини”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK