Закриха летния скаутски лагер „Иглика 2013“

снимки: Областна администрация - Кюстендил

„Радвам се, че все още има млади хора, които са привлечени от скаутската мисия. Именно на такива лагери всички вие се  научавате да поемате отговорности, да бъдете самостоятелни, оформя се характер, придобива се компетентност. Но не трябва да забравяте още да цените красивата ни природата и да се научите да я опазвате и да живеете в синхрон с нея“.

С тези думи областният управител Иван Каракашки закри летният скаутски лагер „Иглика 2013“.

Председателят на Управителния съвет на Национална скаутска организация на България (НСОБ) Иван Чернов благодари за съдействието по цялостната организация на областния управител и на Туристическо дружество „Осогово“.

"Условията и природата на Осоговската планина са невероятни, като изключим дъжда, всичко беше много хубаво. Имахме медицинско лице, което остана през цялото време. За щастие, не се наложи неговата намеса. През есента подготвяме друг лагер", каза още Тома Солаков - комендант на лагера, който също благодари на областния управител за помощта, която е оказана още при подготовката на терена.

Около 70 деца на възраст 12-18 години  в продължение на осем дни  под ръководството на своите водачи преминаха през различни препятствията и игри, свързани с оцеляването сред природата.

Инициативата бе съвместна с Национална скаутска организация на България (НСОБ) , Областна администрация - Кюстендил и Туристическо дружество „Осогово“.

При закриването на лагера областният управител получи уверение от председателя на национална скаутска организация Иван Чернов, че и в Кюстендил скаутската организация ще има свое представителство за всички кюстендилски деца, които имат желание да станат скаути.

 

снимки: Областна администрация - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK