Закопчаха мъж, ударил лекар, пуснаха го - боляла го ръката

Снимка: Infomreja.bg

Каза, че пил много вино, защото имал силни болки

Под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна се провежда разследване по бързо производство по чл. 131, ал. 2 от НК, за причинена телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на службата му.

На 21 февруари 2020 г. вечерта извършителят Теодор К. посетил Спешния център при МБАЛ „Св. Анна“ в Варна, за да потърси квалифицирана медицинска помощ за счупената си ръка.

Бил прегледан и му била направена рентгенова снимка. На молбата на К. за обезболяващо, тъй като счупената ръка го боляла, лекарят му дал рецепта, за да си набави сам лекарството. Тогава Теодор К. започнал да крещи, да ругае и да буйства, навел се през бюрото и ударил лекаря в главата със своята глава. Намиращата се в кабинета медицинска сестра се опитала да успокои К. и гипсирала ръката му. Междувременно лекарят извикал полиция. К. продължавал да буйства и не спрял дори пред полицейските служители. Бил отведен в полицията, където му било снето сведение и бил освободен, тъй като имал болки в ръката.

По делото е назначена съдебно-медицинска експертиза, която ще установи вида и характера на телесната повреда, причинена на лекаря.

Т.Б.К. е 31-годишен, родом от гр. Русе. Безработен. Пред полицейските служители заявил, че съжалява за стореното, но съзнанието му било замъглено от болката в ръката и от многото вино, което бил изпил през деня.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk