Закопчаха ало измамник от Стражица с пари в плик от 79-годишна петричанка, баба от Благоевград "изгоря" с 6 000 лева

Снимка: Infomreja.bg, архив

Служители от РУ-Петрич задържаха 51-годишният ало измамник М.М. от Стражица с пари в плик, който му дала доверчива петричанка. 

79-годишната жена от Петрич сигнализирала полицията за това, че към 14:30 часа вчера непознат за нея мъж й поискал парична сума за оказване от нейна страна на съдействие при залавяне на телефонни измамници.

Според получените указания от мнимия полицай, възрастната жена оставила пред дома си плик с пари, който взел непознатият мъж.

След проведените спешни издирвателни мероприятия полицаите от Петрич са арестували 51-годишният М.М. от град Стражица, област Велико Търново. У него те намерили въпросния плик с пари, оставен от потърпевшата пред дома й.

Не по същия начин е приключила измамата на друга възрастна жена от Благоевград. Пенсионерката била въведена в заблуждение по същата схема от мъж, който й се представил за полицейски служител и поискал от нея парична сума, тъй като по този начин тя щяла да помогне за залавянето на телефонни измамници.

Възрастната благоевградчанка предала на мнимия полицай сумата от около 6 000 лева.

За случая е уведомена Районната прокуратура в Благоевград.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK