Акция "История" и в Стара Загора

Снимка: МВР

Вчера бе разбита група, търгувала с исторически ценности

Служители на ГДНП, София, и сектор “Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с незаконно проучване на местности, регистрирани като паметници на културата, и предмети, представляващи културно-историческа ценност.

Около 17,30 ч. вчера в Стара Загора, кв. "Железник", е спрян за проверка лек автомобил "Дайхатсу", управляван от 41-годишна жена и пътуващи в автомобила двама мъже, на 43 и на 46 години, всички от гр. Стара Загора.

При извършените на място процесуално-следствени действия са намерени и иззети 9 римски монети, римски пръстен, старинна апликация от бял метал и 3 металдетектора, а при извършени претърсвания на две жилища в Стара Загора, обитавани от лицата, са намерени и иззети: старинна украса от бял метал и 3 медни предмета (части от антични съдове).

В ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6 от НК и е уведомена Окръжна прокуратура – Стара Загора. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK