Преговорите за сключване на КТД между синдикатите и ръководството на ТЕЦ "Бобов дол" все още не са финализирани

Снимка: Infomreja.bg

Стартиралите преди около година време преговори за сключване на колективен трудов договор /КТД/ между синдикатите и ръководството на ТЕЦ "Бобов дол" все още не са финализирани. Според експерти ситуацията до известна степен е без прецедент, но не е  в нарушение на закона.

От КНСБ и "Подкрепа" в Кюстендил и Дупница коментират, че има сключено централно браншово споразумение в сектор "Енергетика", което може да бъде наложено по служебен път от министъра на енергетиката и на дружеството ТЕЦ "Бобов дол".

Запознати със ситуацията  обаче отбелязват, че това не е възможно да се реализира, след като енергийното дружество  ТЕЦ "Бобов дол" е частно с мажоритарен собственик - бизнесменът Христо Ковачки. 

Според изпълнителният директор на централата инж. Емил Христов несключването на колективен трудов договор не е никакъв проблем, тъй като в дружеството спазват Кодекса на труда на 100 %. 

Има издадено разпореждане на ръководството, което регламентира в детайли спазването на условията на труд, размера на трудовото възнаграждение и допълнителното стимулиране, изискванията за работно облекло, ваучерите за храна и други. 

В дружеството работят над 900 души. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK