Заключителният информационен ден по проект "Твоят час" събра над 510 деца и ученици в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Заключителният информационен ден по проект "Твоят час" събра над 510 деца и ученици в Кюстендил.

Проектът на Министерство на образованието и науката се реализира в последните две учебни години на територията на Кюстендилска област.

"Проектът е ориентиран към две групи ученици - такива, които имат обучителни затруднения, както и такива, които искат да развиват своите способности и таланти чрез извънкласни дейности", каза Радостина Новакова - началник на РУО - Кюстендил.

В информационния ден взеха участие деца и ученици от 40 училища от Кюстендилско. 

"Идеята е да се получи един хубав и пъстър градски празник. Всяко училище се представя така, както прецени. В парковото пространство пред читалище "Братство 1869" се представят мажоретни и танцови състави. В голямата зала на читалището се представят театрални пиеси, индивидуални и колективни изпълнители, певчески и музикални състави.

В синята зала пък се показват презентации на училищата, които са преценили, че по този начин ще се представят. Във фоайетата са щандовете и изложбите на всички онези, които са се занимавали с творчески дейности", уточни Радостина Новакова.

Проектът ще продължи и през следващата календарна година. Новата му фаза ще има друго наименование. Той ще бъде ориентиран към учениците, които имат затруднения в усвояването на българския книжовен език и природните науки.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK