Захариева от Банско: Нямаме данни в България атентаторът от Нова Зеландия да е организирал нещо

Снимки: Община Банско

Нямаме данни на територията на България атентаторът от Нова Зеландия да е организирал нещо.

Това заяви вицепремиерът Екатерина Захариева от Банско.

Нашите служби в момента работят в партньорските служби от балканските държави, които е посещавал атентаторът. Бил е в България миналата година, знаете, вчера премиерът свика среща на антитерористичния щаб, нашите служби и Министерство на външните работи работят още в момента, в който получихме информация за атентатора.

Бил е в България за една седмица, с цел туризъм. Очевидно е посещавал историческите места, за които е чел, за които е знаел. Т.е. това е маршрутите, каза още Захариева.

За 10-та поредна година в Банско се проведе ски състезание за дипломати и официални български представители за Купата на министъра на външните работи Екатерина Захариева.

Състезанието бе организирано с любезното съдействие на посланика на Република Австрия Андреа Вике и посланика на Румъния Йон Гъля. Под връх Тодорка представителите на Дипломатическия корпус премериха сили в няколко категории.

Министър Захариева връчи награди в някои от категориите с пожелание тази традиция догодина отново да събере дипломатите в Банско.

Кметът на града домакин, Георги Икономов, също награди някои от участниците, като им пожела успех.

Преди награждаването Икономов показа отлични ски умения и успя да впечатли, както останалите състезатели, така и всички гости.

Юбилейното десето издание на състезанието за Купата на министъра на външните работи премина при отлична организация и добро време за ски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK