Захариева нареди на консула ни в Скопие да се възмути, че знамето ни е било запалено на карнавал

Снимка: dir.bg

Според кмета на селото напрежението сред участниците в карнавала е ескалирало

Запалиха българското знаме на карнавал в Северна Македония. Това се е случило на финала на мероприятието в село Вевчани, когато традиционно се палят маски, пише местната телевизия Алсат, предава Нова ТВ.

Според кмета на селото напрежението сред участниците в карнавала е ескалирало заради силното присъствие на полиция.

Такова е имало, тъй като провеждането на фестивала е било забранено, но жителите на селото са се самоорганизирали.

Вицепремиерът Екатерина Захариева разпореди на българския посланик в Скопие Ангел Ангелов да изрази пред правителството на Република Северна Македония силното ни възмущение от този вандалски акт, съобщават от външното ни министерство.

Посланик Ангелов вече направи остър устен демарш в МВнР на Република Северна Македония.

Проверка на dir.bg показа, че карнавалът във Вевчани е бил разтурен от пристигналите спецчасти на полицията с мотив "неспазване на противоепидемичните мерки"- освен българския флаг, там горили и маски. От македонското МВР съобщават, че анализират снимки на участниците в инцидента, за да се вземат мерки срещу тях. Стигнало се е и до сблъсъци с участниците, някои от които - пияни, както ще видите от видеата по-долу. 

От МнВР съобщщиха: Вицепремиерът Екатерина Захариева разпореди на българския посланик в Скопие Ангел Ангелов да изрази пред правителството на Република Северна Македония силното ни възмущение от този вандалски акт. Посланик Ангелов вече направи остър устен демарш в МВнР на Република Северна Македония.

 

.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf