Захариева: Казваме „не“ на преговорите, а не на членството на Северна Македония в ЕС

Снимка: БГНЕС

Ще продължим да им помагаме, посочи тя

България винаги е била добре настроена към Северна Македония, във всички трудни моменти до сега сме подавали ръка, заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Ще продължим да им помагаме и да подаваме ръка, посочи тя пред бТВ.

„Казваме „не“ на започване на преговорите, а не за членство на Северна Македония в ЕС, не считаме, че към момента имат готовност да изпълняват условията да започнат преговори“, обясни министър Екатерина Захариева.

„Не изпълняват Договора за добросъседство с България от 2017 г., продължава цялата им външна политика да е базирана на омраза към съседна държава и към нейния народ, така че няма как ние на този етап да кажем „да“”, каза тя.

„Никой не им оспорва правото да се самоопределят и да наричат езика си както искат, но не сме съгласни това право на самоопределяне да бъде основано на омраза, кражба на история и отричане на България и българското. Както са тръгнали ще започнат да отричат и съществуването на българска нация”, според външния ни министър. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

м.м.20:45 - 15.11.2020
Захариева се зарича, но аз съм на 100 % уверен, че Бойко ще бъде "убеден" от брюкселските началници и хоп ... С.Македония ще ни мине с ... 200 :)))). Ха да видим дали ставам за ясновидец !
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK