Загиналите шестима българи в катастрофата край Берлин са от Русенско

Снимка: Тagesspiegel.de

Шестимата българи, които загинаха в зверска катастрофа на околовръстното шосе А 10 в Берлин, са от село Сливо поле, Русенско. Те са пътували за Хамбург, съобщава подробности кореспондентът на "24 часа" в Германия Капка Тодорова.

Единият оцелял е мъж на 25 години, който бил откаран с хеликоптер в специализирана за жертви на катастрофи болница в берлинсикя квартал „Марцан”. Там е претърпял животоспасяваща операция. Момчето има множество счупвания в областта на лицето и на гръбначния стълб. Другият оцелял е шофьорът, който е контактен. Също е настанен в болница. 

Загинали са трима мъже и три жени от Сливо поле, Русенско. Все още се изяснява каква е причината за катастрофата. Околовръстното е с три ленти, но в петък следобед задръставинята започват още в ранните часове. Най-вероятно българският шофьор не е видял, че колите пред него са спрели заради задръстване и се е врязал с голяма скорост в спираща цистерна. Минибусът буквално се е врязал под тира и хората са загинали на място. 

Пътят е бил затворен веднага и в двете посоки за часове. Сенаторът по вътрешните работи на провиниця Бранденбург Матиас Кал се очаква днес да се свърже днес с посланика Ради Найденов, за да го уведоми за случая.

Заради затварянето му малко по-късно стана друга катастрофа, в която бе ранено тригодишно дете.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK