От четвъртък маските на открито са задължителни

Снимка: Infomreja.bg

Маските ще са задължителни до края на ноември

Очакваме намаляване на заболеваемостта ако се спазват стриктно мерките. В други държави това е факт. Ще дадем един ден възможност на българските граждани, за да се снабдят с маски и считаме, че от четвъртък маските на открито ще бъдат задължителни за всички. Това заяви в Ловеч здравният министър Костадин Ангелов, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Целта ни е броят на заразените българи да бъде намален, за да може по-малко от тях да бъдат приемани в болници и по-малко да умират, добави Ангелов. В Ловешка област 6 болници са ангажирани с лечение на COVID симптоматика. Две са основните болници активно участващи при лечение на пациенти с COVID – в Ловеч и болницата в Троян. Там има достатъчно свободни легла. Учебният процес ще продължи присъствено в училищата в Ловеч.

Мерките са еднакви за всички. Маските ще са задължителни до края на ноември ако ситуацията е такава, каквато е сега.

Моята заповед утре ще бъде със срок края на ноември. Министър Каракачанов се е самоизолирал в деня, в който е разбрал, че е бил контактен с положителен на коронавирус, именно в неделя. Днес стана ясно, че командирът на ВВС ген. Димитър Петров е положителен на коронавирус. Президентът Радев ще бъде поставен под карантина, защото е бил контактен, каза още Ангелов.

Той уточни, че Националният логистичен център ще бъде ситуиран в София, той ще работи като кол център 24 часа 7 дни в седмицата. Държавата ще бъде разделена на 6 административни големи района. За всяка една шестица има няколко административни области. Този денонощен център ще има задачата да осъществява ефективна логистика на всички процеси между всички институции денонощно.

От четвъртък карантината става от 14 десет дни само при определени условия. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK