„Задържане под стража“ за обвиняем за кражба, в условията на опасен рецидив

Снимка: Infomreja.bg

Определението подлежи на обжалване пред Кюстендилски окръжен съд

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова взе мярка за неотклонение "Задържане под стража” по отношение на Аделин /на 22 години, живеещ в гр. Рила/.

Мъжът е обвиняем за кражба, в условията на опасен рецидив. Престъплението е извършено в началото на месец май, като от къща в град Рила е откраднат моторен трион, на стойност 740 лв. Искането за вземане на най- тежката мярка за неотклонение бе внесено от прокурор Марияна Кожухарова.

Видно от събрания до настоящия момент доказателствен материал по делото, може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият А.Р.И. е извършил престъплението, за което му е било повдигнато обвинение. 

В случая се касае за извършено тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до десет години, тъй като същото е извършено при условията на опасен рецидив от лице, което е осъждано многократно с влезли в сила присъди за идентични престъпления.

Видно от приложеното свидетелство за съдимост, същият е осъждан за извършени престъпления от общ характер и тези му осъждания също сочат, че е налице действителна опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, пише в мотивите си съдия Мая Гиздова.    

Определението, с което РС – Дупница, взема мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 22- годишния Аделин И., подлежи на обжалване с частна жалба или протест пред Кюстендилски окръжен съд в тридневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK