„Задържане под стража“ за дупничанин, опитал да задигне телевизор

Снимка: Infomreja.bg

Оставил го, след като го изненадал съсед

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева  взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на Иван В. от Дупница. Мъжът е привлечен като обвиняем за кражба, при условията на опасен рецидив.

В искането на РП- Кюстендил, се посочва, че обвиняемият предварително е установил, че свидетеля С. няма да бъде в дома си, в определен час от деня. На 10.10.2021 г.1, отишъл в дома на пострадалия, на ул. „Страхил Войвода“ в Дупница, изритал входната врата, успял да откърти рамката й, влязъл в дома, взел телевизор, поставил го в кашон, но на излизане бил видян от съсед. Прескачайки оградата, оставил телевизора на земята и избягал.

В мотивите си съдът посочва, че от събраните на досъдебното производство доказателства може да се направи извод, че към настоящия момент е налице висока степен на вероятност обвиняемият да е извършил деянието, за което е привлечен в това му качество. Иван В. е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления, като последното си наказание „лишаване от свобода“ е изтърпял на 27.08.2021 г., когато е освободен от затвора в Бобов дол. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Налице е реална опасност да се укрие от органите на правосъдието или да извърши ново престъпление, пише в мотивите на съдия Пейчева.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Иван В. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK