Пешпатрули в Благоевград следят дали се спазват мерките, няма да затварят града

Снимка: Infomreja.bg

Кочинките няма да работят до 21-ви декември

Пешпатрули в Благоевград следят дали се спазват новите мерки, разписани от министър Ангелов.

Няма да се затваря частично града, както бе предложено от Комисията за борба с коронавируса към ОбС. Всички членове на Общинския кризисен щаб са отхвърлили предложението.

Новото обаче е, че патрули от полицаи ще следят спазват ли се новите мерки и основните такива, включително в градския транспорт.

Беше обсъдено предложението на Комисията към ОбС. Заради предложените мерки за затваряне бяхме поканили нарочно представители на строителния, ресторантьорския и търговския бранш, лекари и др. Всички са против предложението за затваряне на града, защото както знаете и правителството не си позволи да направи това. Тъй като да пресечеш бизнеса, това е пагубно за цялата държава. Мерките от МС ще бъдат включени в заповедта, в която ще бъде допълнена само една мярка, която ще се изпълнява съвместно с органите на РДВД. Ще има пешпартули, които ще следят за спазването на мерките, включително в градския транспорт, каза кметът Томов след края на заседанието.

По повод изграждането на така наречените „кочинки“, Томов каза, че коледните къщички ще се довършват. Като всяко заведение те влизат в режима на министерската заповед. Ако работят само три дни от месеца, ще платят наем само за тях.

Отдел „Култура“ пък ще направи коледни кътове из града, на които да се радват децата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK