Задържаха видинчани, отглеждали трева за 130 000 лв.

Снимки: МВР

Четирима са задържани и в Хасково, Димитровград и Харманли

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин, се води разследване за държане на 312 стръка високорисково наркотично вещество коноп. Растенията са били установени от органите на РУ на МВР гр. Кула в изоставен имот в село от Видинска област. На място са били задържани три лица - Б. Б. (на 57 години), П. Ц. (на 53 години) и С.И. (на 57 години). Общата стойност на дрогата възлиза на 136 000 лева.

Предстои същите да бъдат привлечени в качеството на обвиняеми за извършено от тях престъпно деяние - държане на наркотични вещества с цел разпространение в особено големи размери. За него се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди лева до сто хиляди лева.

Конопът (марихуаната) е наркотично вещество и е под контрол, съгласно Единната конвенция на ООН за упойващите средства от 1961 г. и Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите. Това растение е с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с него и е забранен за приложение в медицината.

Четирима пък са задържани при вчерашна операция на полицията по линия на производството и съхранение на наркотични вещества. Акцията е проведена вчера на територията на Хасково, Димитровград и Харманли с помощта на служебно куче.

В Харманли е установен мъж, използвал таванското си помещение на жилището си за производство на марихуана. Под ръководството на прокуратурата са извършени процесуално следствени действия за претърсване на помещението, където са намерени и иззети общо 2590 грама канабисови съцветия, 37 растения от вида на конопа и 2 грама метаамфетамин.

Установено е, че помещението е обособено за отглеждане на дрога с монтирани вентилатори и електрически печки, климатик, множество работещи кварцови лампи и дървени скари за сушене на дрогата. Собственикът на дома – 33-годишен мъж е задържан по образуваното досъдебно производство.

В РУ-Димитровград са били проверени мъже на 22 и 30 години, държали в себе си съответно 0,78 грама и 1,57 грама марихуана. Последният задържан е 20-годишен хасковлия, проверен от криминалистите в областния град. В дрехите му са открити 13 станиолови топчета марихуана с тегло 4,5 грама.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK