Разкриха за по-малко от 48 часа двойно убийство в Шумен

Снимка: Infomreja.bg

Във вила, в местността „Под манастира“ са намерени телата на мъж на 75 и жена на 68 години

Действията по разследване на двойно убийство на мъж и жена започнаха под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен след приет сигнал на 23 ноември в 13:30 часа.

Във вила, в местността „Под манастира“ са намерени телата на мъж  на 75 и жена на 68 години. 

По време на извършения оглед от дежурно-оперативно следствена група и съдебен лекар, станало ясно, че има данни за насилствена смърт. Проведени са множество процесуално-следствени действия в хода на образуваното за извършено престъпление по чл. 116 от НК досъдебно производство. Разследващи започнали работа за установяване на извършителя по няколко различни версии.

Целенасочено проведени незабавни оперативни действия насочили криминалистите към евентуалния извършител, който според направения профил бил техен близък. Проведени са множество разпити на свидетели в рамките на 24 часа след извършеното престъпление. При изясняване на издирвателните версии служители на МВР  получили много голяма гражданска подкрепа при изясняване на факти, обстоятелства, събиране на видеоматериали и доказателства, които помогнали за разплитане на случая.

Стъпките по разследването продължили като кръгът от заподозрени бил стеснен.  На 25 ноември като обвиняем бил привлечен 21-годишен шуменец, внук на възрастното семейство. Иззети са множество веществени доказателства, , включително и метална тръба, с която било извършено тежкото престъпление. Изяснено било, че в  ранните следобедни часове на 22 ноември младият мъж първо убил дядо си във вилния имот, до където го закарал с лек автомобил. След това взел баба си от жилището им в града, завел я във вилата, където посегнал и на нейния живот.

Убийството на двамата е станало в рамките на около час. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен, направил е пълни самопризнания. Не е криминално проявен.  С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Приведен е в ОС „Изпълнение на наказанията“. Работата по документиране на престъплението продължава.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK