Задържаха трима души за транспортиране на мигранти в района на АМ „Тракия“

Снимка: IStock

Издирва се шофьор на миниван

През нощта на 26 срещу 27 октомври автопатрул засякъл на паркинг на бензиностанция на АМ "Тракия"лек автомобил „Опел“. Вътре полицаите открили четирима мигранти, които по-късно се оказали сирийски граждани. Те били транспортирани от 25-годишен жител на София.

На същия паркинг органите на реда заловили и двама жители на Златица с микробус „Фиат“, които също се оказали съпричастни към незаконната дейност за транспортиране на чужденците.

По същото време други автопатрули на пазарджишката полиция видели в района на 93-ти километър по посока София движещи се пеш на няколко групи 11 чужденци. Оказали се афганистанци, които също били превозвани по аутобана с миниван. Возилото е открито изоставено. Предприети са действия за издирване на неговия водач.

Нелегално пребиваващите на територията на страната ни чужденци са предадени на служители от група „Миграция“ и по-късно транспортирани в специализирани домове към Дирекция „Миграция“ и Държавната агенция за бежанците.

Тримата български граждани са задържани за срок от 24 часа. Образувани са досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по изясняването на случаите продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK