Задържаха студент от ЮЗУ за печатането на фалшиви пари в Кюстендилско

снимки: ДАНС

Студент от ЮЗУ "Неофит Рилски" е задържан за разбитата преди десет дни печатница за фалшиви пари в Кюстендилско.

Специализираната операция бе осъществена на 10-и юли съвместно от служители на Държавна агенция „Национална сигурност” и органи на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Кюстендил.

При извършените процесуално-следствени действия бяха намерени и иззети голям брой материали, които могат да послужат за изработване на неистински парични знаци.

Кюстендилският окръжен съд под председателството на съдия Пенка Братанова намали паричната гаранция на арестувания мъж с инициали В.Г.Б., обвиняем по досъдебно производство за държане на фалшиви пари.

Задържаният с постановление от 11-и юли тази година е привлечен като обвиняем в извършване на престъпление по чл. 246, ал.3, пр.4 вр.ал.1 от Наказателния кодекс за това, че на 10-и юли в управляван от него автомобил на първокласен път І-6 КПП „Стражите” е укрил елементи за защита на парични знаци - холограмни стикери, за които знае, че са предназначени за подправка на парични знаци.

Към жалбата е приложено извлечение от регистър на действащи и прекъснали студенти с последна актуализация – 3-и юли 2014 г. на ЮЗУ "Неофит Рилски”. В него е отразен статусът на арестувания, който е "магистър, статус - отчислен, с право на защита”.

В жалбата се сочи, че размерът на гаранцията е висок, както и че обвиняемият не притежава никакви недвижими имущества  и е студент.

По делото са извършени претърсвания на леки автомобили, в това число и на автомобил, управляван от обвиняемия.

Разпитани са и свидетели, като съвкупният анализ на доказателствения материал навежда на извода за съпричастност от страна на обвиняемия към инкриминираното престъпление.

 

снимки: ДАНС
снимки: ДАНС
снимки: ДАНС

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK