Задържаха шофьора, прегазил дете на паркинга в „Илиянци”

Снимка: Infomreja.bg

Повдигнато е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост

Задържаха за 72 часа шофьора, прегазил 2-годишно дете на паркинга в базар "Илиянци", съобщиха от Софийска градска прокуратура.

След доклад на материалите по делото на дежурен прокурор, срещу водача на товарния автомобил е повдигнато обвинение по чл.343, ал.1, б. „В“, вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс, за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходец.

В неделя бус прегази дете и то почина на място. Според информацията, то се е  отделило от семейството си и е попаднало под движещия се микробус. Свидетели разказват, че всичко е станало за секунди.

„Трагедията беше голяма.Чух виковете и изтичах да помагам. Линейката дойде след има-няма 6-7 минути и установиха само смъртта му….. да видиш едно дете на 2 години и 8 месеца да умира пред теб… цяла нощ не съм спал”, разказва Хайдар, който е търговец на базара.

Разследването по делото продължава, като предстои извършването на допълнителни процесуално-следствени действия, с оглед изясняване на всички обстоятелства по случая./ Нова телевизия

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa