Задържаха ромски барони, поръчали три убийства

poligraff.net

Зловещ заговор срещу висш магистрат. Трима ромски барони бяха арестувани вчера сутринта, съобщава БНТ. Те са уличени, че са подготвяли и поръчали убийство на прокурора от Върховната касационна прокуратура Олег Янев. Задържаните са поръчали още две убийства - тези на Шмид Точев от Своге и на председателя на Върховното ромско мешере Ицо Папата.

Двама от задържаните са от град Левски, те са Георги Иванов и Васил Георгиев. Третият задържан е Любо Къдравия, известен още като Кардараша. Той е от Костинброд и е в конфликт с Ицо Папата още от 1999 година. Според източници на БНТ тримата са платили 100 хиляди евро, за да бъде убит висшият прокурор Олег Янев. Мократа поръчка е трябвало да бъде изпълнена в първите дни на тази година. Задържането на поръчителите е осуетило подготвяното убийство.

По случая работят специализирани екипи от Софийска градска прокуратура и наблюдаващи прокурори от Върховна касационна прокуратура. Очаква се утре да бъдат повдигнати официалните обвинения. Тогава ще стане ясно дали става въпрос за организирана престъпна група, или за съучастие. От това ще зависи дали разследването ще се поеме от специализираната прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK