Задържаха рецидивист с дрога в Търговище

Снимка: Infomreja.bg

Три бързи производства са образувани за ден в РУ-Търговище

Три бързи производства -– за държане без надлежно разрешително  на наркотично вещество, за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, и за управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред, са образувани през вчерашния ден по описа на РУ-Търговище.

Млад мъж е задържан с полицейска мярка в управлението за притежание на наркотично вещество. При извършена на 11.12.2020 г. около 15,30 ч. на улица в Търговище полицейска проверка на 21-годишен мъж от същия град е установено, че  той държи у себе си 3 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана.  Същият е известен на полицията, осъждан. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 234в от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. При извършена на 11.12.2020 г. в с. Черковна, община Търговище, съвместна проверка от служители на електроразпределителна дружество и на РУ-Търговище в частен имот е установено, че неизвестен извършител неправомерно се е присъединил към електроразпределителната мрежа, като по този начин са създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия.

Започнато е бързо полицейско производство и по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище. На 11.12.2020 г. около 10,40 ч при извършена полицейска проверка в с. Кръшно, община Търговище, е установено, че неправоспособен 30-годишен водач от същото село управлява мотопед „Пежо“ без поставена на него регистрационна табела на определеното за целта място – моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK