МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев вече има скенери за вени

Снимка: Infomreja.bg

Обучава се екипът, който ще борави с тях

Днес МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев се сдоби с два нови апарата. Те представляват скенери за вени и служат за визуална навигация на венозни пътища.

Придобивката е резултат на съвместен проект между фондация „Да дарим надежда в Гоце Делчев“ и болницата. Единият апарат е предназначен за ползване от Детско и Инфекциозно отделение, а другият – от отделенията по реанимация и хирургия.

Скенерите за вени са малки и лесни за употреба апарати, които намират много широко приложение в ежедневната работа на широк кръг специалисти. Използват се без възрастови ограничения на пациентите – от  бебета до старци.

Принципът на действие на апаратите обясни и демонстрира инж. Димитър Конов от „Медицинска Техника Инженеринг“. Той провежда семинар с екипа, който ще работи с новите апарати.

„Дори някои университетски болници не разполагат с такава апаратура, която е въведена преди няколко години в България. Аз се радвам, че нашето лечебно заведение вече ще борави с нея“, каза управителят на болницата д-р Владислав Улевинов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK