Разнообразна празнична програма в община Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев

Тя започва днес и ще продължи до 26-и декември

Както всяка година, и тази община Гоце Делчев организира многобройни прояви в навечерието на Коледните празници. В програмата  намират място и презентации на книги, и концерти, и спортни мероприятия…

От днес започва конкурсът за най-красива коледна украса на дръвче в Градския парк. Дръвчетата са предварително определени и могат да бъдат празнично пременени  до 20-и декември.

На 11-и декември (сряда) в 17:30 часа читалищната библиотека ще посрещне всички, които желаят да присъстват на представянето на романа „Часовниковата кула“ – първия от поредицата „Продухване на комините“ от психотерапевта Силвия Димитрова.

Празничната програма  включва и среща с алпиниста Атанас  Скатов, на която ще бъдат  представени  неговите книги. Интересната среща ще се състои на 16-и декември (понеделник) от 17:30 часа в  зала на хотел „Неврокоп.

В 19:00 часа същия ден в спортната зала „Неврокоп арена“ ще започне  спектакълът на националния отбор по художествена гимнастика „Светът на Златните момичета“ със специалното участие на Искрата. Проявата ще бъде под патронажа на Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев.

На следващия ден в 18:00 часа на същото място ще започне Коледен турнир по футбол „Купата на Гоце Делчев“ – 2019, в памет на Атанас Мълчанков. Турнирът ще продължи до 24-ти декември.

На 18-и декември (сряда) в 14:30 часа в Общинския исторически музей ще бъде поставено началото на конкурс за най-красива сурвачка.

И тази година в навечерието на Коледа възпитаниците на Людмила Куртова от Школата по пиано при НЧ „Просвета – 1865“ ще изнесат празничен концерт. Начало – 18:00 часа.

Награждаването на победителите в конкурса за най-добре украсено коледно дръвче в парка ще стане на 20-и декември (петък) от 12:00 часа.

Същия ден в 18:00 часа ще започне „Коледа с китара“ – концерт, който по традиция маестро Огнян Вълев и неговите ученици изнасят в това време на годината. Китаристите ще свирят в Малката зала на читалището.

Спортистът на годината за община Гоце Делчев ще бъде определен на 23-ти декември (понеделник) на тържествена церемония в кафе „Карамела“ – зала „Неврокоп арена“.

Празничната програма ще завърши на 26-и декември (четвъртък) с концерт на Николай Урумов в Дома на културата. Начало – 19:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK