50-годишен шофьор загина заради неправилно изпреварване

Снимка: Infomreja.bg

Блъснал се последователно в идващите насреща два влекача

Около 18,40 часа вчера на РП II-81, в района на село Долно Церовене, община Якимово, с посока на движение от Лом към Монтана, е снало тежко пътнотранспортно произшествие.

50-годишен водач от село Крива бара, управлявайки лекия си автомобил „Фолксваген Бора” с монтанска регистрация, на прав участък предприема изпреварване на специален автомобил МАН със софийска регистрация, навлиза в насрещната пътна лента и се блъска в предната лява част на движещия се срещу него влекач „Скания” със софийска регистрация, управляван от 43-годишен водач от Карнобат.

Вследствие на удара водачът на лекия автомобил губи контрол над управлението, завърта се на пътното платно и се блъска странично в предната част на следващия движещ се в посока от Монтана към Лом влекач „Скания” със софийска регистрация, управляван от 30-годишен жител на село Равнец. След това лекият автомобил излиза вляво извън пътното платно. Водачът му загива на място.

Шофьорите на товарните автомобили са изпробвани за употребата на алкохол, пробите им са отрицателни.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ - Лом, извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство по чл. 343 ал.1 буква "в" във вр. с чл. 342 ал.1 на НК.

Трупът на починалия водач е транспортиран за аутопсия в МБАЛ - Монтана.

Работата по изясняване на случая продължава РУ - Лом.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK