Прокуратурата проверява "бизнесите" на Капланов и Братя Галеви

Снимка: Infomreja.bg

Иван Гешев: Ще направим всичко необходимо за спокойствието на жителите на града

Под надзора на прокуратурата продължават проверките в Дупница от МВР и всички контролни органи на “бизнесите" на обвиняемия Васил Капланов и лица, свързани с т.нар. “Братя Галеви”.

Това написа в профила си в Twitter главният прокурор Иван Гешев. "Ще направим всичко необходимо за спокойствието на жителите на града", категоричен е държавен обвинител №1.

На територията на Дупница и околните населени места днес са започнали съвместни проверки на търговски обекти. В проверките участват служители на НАП, ГИТ, Икономическа полиция и ГДПБЗН. 

Васил Капланов бе арестуван преди три дни в заведение „Червеното“ в Дупница. Името му беше свързано с изчезването на 43-годишния Янек Миланов. Дупничанинът за последно се качва в джипа на Капланов и оттогава няма и следа от него. 

Вчера Районният съд в Дупница пусна под домашен арест Каплата, като магистратите не уважиха искането на прокуратурата за постоянното му задържане. 

Пред журналистите Капланов запази мълчание, а за защита използва трима адвокати, сред които и маститият Емил Велинов, защитавал и Братя Галеви по време на делото за ръководене на организирана престъпна група и рекет.

Васил Капланов е привлечен като обвиняем за държане на голямо количество незаконни боеприпаси за огнестрелни оръжия - 115 бр. патрони калибър 9х19 мм – престъпление по чл. 339, ал.2, вр. ал.1, пр. 2- ро от НК.

В Окръжна прокуратура – Кюстендил, е образувано досъдебно производство по чл. 142, ал.1 от НК, за отвличането на Янек Миланов. Във връзка с него са извършени процесуално-следствени действия и е направено претърсване и изземване на два адреса в град Дупница, където са открити и въпросните боеприпаси. 

Адресите се обитават от Капланов, а единият от тях и от неговия брат. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK