Задържаха петричанин, превозвал контрабандни цигари зад "тапа" от тоалетна хартия

снимки: МВР

Служители на Гранична полиция задържаха акцизни стоки без бандерол в Петричко. 87 500 кутии цигари са били укрити с „тапа” в микробус превозващ тоалетна хартия. Вчера около 20 ч. патрул на Гранично полицейско управление /ГПУ/ Петрич в района на разклона за селата Марикостиново и Полски община Петрич спрял за проверка микробус със софийски номер. При извършената проверка на 29-годишния водач М.С. от град Петрич, е установено, че той не притежава документи за самоличност и шофьорска книжка.

В хода на проверката възникнало съмнение относно превозвания товар в микробуса – тоалетна хартия. По искане на служителите от ГДГП микробусът е съпроводен до Митнически терминал - Кулата за извършване на щателна митническа проверка. В микробуса зад "тапа" от пакети с тоалетна хартия са открити 175 мастербокса цигари без бандерол от марките ,,RAQUEL - KING SIZE“ и ”REGENA - KING SIZE”, общо 87500 кутии цигари.

Водачът на микробуса е задържан за 24 часа в ГПУ-Петрич, а автомобилът и стоката са иззети от служители на Агенция-Митници и са оставени на съхранение в Митнически терминал-Кулата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK