Задържаха обвиняем за отвличане на 13-годишно момче

Снимка: Infomreja.bg

Гледат мярка за задържане под стража на 51-годишния Нежди А.

Окръжната прокуратура в Търговище е привлякла към наказателна отговорност 51-годишния Нежди А. за отвличане на 13-годишно момче – престъпление по член 142, ал. 3, т. 5 от НК. Обвиняемият за тежкото престъпление е бил задържан за 72 часа с цел довеждането му в Търговищкия окръжен съд, където прокуратурата ще внесе искане за определяне мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Престъплението е било извършено на 5 септември тази година. Момчето е син на жена, с която обвиняемият живеел на семейни начала от около десет години в търговищко село.

През последните две години обаче 51-годишният Нежди започнал да упражнява системно домашно насилие над жената и тя решила да го изостави. За да я принуди да се върне, той отвлякъл сина й от дома на нейния брат, като носел нож. Поставил условие, че ще освободи момчето само ако майка му се върне при него.

След като Нежди отвлякъл детето, бил подаден сигнал в полицията. Обвиняемият и момчето били открити от пристигналите служители на реда в дома му в търговищкото село.

51-годишният обвиняем е осъждан многократно, включително и за отвличане.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK