Задържаха млекарка, продавала незаконно в колата си

Снимка: Infomreja.bg

Запечатаха книжарница, търгувала с маски

Около 9.30 часа вчера, при извършване на проверки за спазване на въведените противоепидемични мерки, полицейски служители засекли струпване на възрастни хора на ул. „Паисий Хилендарски“ в Сливница.

На място служителите на реда установили, че 63-годишна столичанка продава от автомобила си „Шевролет“ мляко и млечни продукти, без да притежава нужните документи за подобна търговска дейност. Иззети са 109 литра прясно мляко, пет буркана кисело мляко и шест пити кашкавал с общо тегло около 10 кг. Незабавно е уведомена Българската агенция по безопасност на храните и по случая е регистрирана преписка.

Междувременно в РУ-Сливница, са образувани и две преписки във връзка с установена продажба на противоепидемични маски без документи за произход и сертификат. Проверките са извършени на 27 март, като от книжарница в града са иззети общо 16 маски - 11 за пълнолетни на цена по 5 лева и пет за деца по 4 лева. Още 19 маски без необходимите документи, 10 от които предлагани за продажба на цена от 10 лева и 9 на цена от 5 лева, са иззети от търговски обект в Божурище. Материалите са докладвани по компетентност в Районна прокуратура- Сливница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK