Криминалисти на ОДМВР-София, задържаха участници в стрелбата край Костинброд

Снимка: Infomreja.bg

Двамата са привлечени като обвиняеми, наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“

На 4 август в РУ-Костинброд, бе получен сигнал за агресивно шофиране на два автомобила и стрелба на пътя за с. Петърч. Изпратените на място екипи на районното управление и ОДМВР-София, засичат единия от автомобилите – „Форд“, в който установяват 29-годишен мъж с прострелна рана. Пострадалият, шофьор на колата, е транспортиран в болница за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота му.

След оглед на местопроизшествието по случая е образувано досъдебно производство. В хода на предприетите незабавни съвместни оперативни действия, криминалисти от ОДМВР-София, и ГДНП установили съпричастността на няколко души към извършеното деяние.

Същите били обявени за общодържавно издирване, а под надзора на Софийска окръжна прокуратура са проведени множество процесуално-следствени действия за установяване на извършителите.

Извършени са четири огледа на местопроизшествие, претърсване на три адреса, огледи на веществени доказателства, разпити на свидетели. В резултат на активните действия по разследването като съпричастни към деянието са установени двама мъже.

След доклад на събраните доказателства пред наблюдаващия прокурор, 27- годишен столичанин е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по  чл. 116, ал. 1 т. 6 вр. чл. 115 вр. чл. 18, ал. 1 от НК, а 23- годишен от благоевградското село Марикостиново - за престъпление по чл. 325, ал.3 предл. 2-ро вр.с ал.2, пр. 2 във вр. с  ал.1, вр. с чл.20, ал.2, вр. с ал.1  от НК.

По предложение на Окръжна прокуратура – гр.София, Софийски окръжен съд е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двете лица. Предстои изясняване съпричастността и на още един мъж към извършеното престъпление. Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK