Условна присъда за 22-годишен, хванат да шофира дрогиран

Снимка: Infomreja.bg

Георги призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата

Районен съд – Кюстендил, одобри споразумение, с което подсъдимият Георги Н. /на 22 години/ се призна за виновен в управление на МПС след употреба на наркотични вещества и за държане на 0,65 грама марихуана. Съдът му определи наказание от 7 месеца лишаване от свобода, като отложи изпълнението му за срок от 3 години.

Подсъдимият Георги Н. е неосъждан. Той е установен, на 15.12.2019 г. да управлява лек автомобил „Рено“ след употреба на наркотични вещества, а именно „Канабис 25“ -  престъпление по чл. 343 б, ал.3 от НК. Проверката е извършена на ул. „Добруджа“, при кръстовището с ул. „Нов живот“ в Кюстендил. За това престъпление, съдът му налага наказание от 7 месеца лишаване от свобода и отлага изпълнението му с 3- годишен изпитателен срок.

Георги Н. се признава за виновен и в това, че на същата дата, в лекият автомобил, който е управлявал, в ниша под пепелника, е държал високо рисково наркотично вещество - коноп / марихуана / с тегло 0.65 грама, на стойност 3, 90 лв. – престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2, т.1, пр.1 от НК. Страните се съгласиха, за това престъпление подсъдимият да изтърпи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66, ал.1 от НК да се отложи за изпитателен срок от 3 години.

На основание чл. 23, ал.1 от НК, на подсъдимият Георги Н. се налага едно общо, най-тежкото от посочените наказания, а именно - „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Определението е окончателно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK