Турски гражданин е задържан на Калотина за незаконно пренасяне на оръжие и боеприпаси

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият Т.Е. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – София, за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо турския гражданин Т.Е., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „г“ от НК.

Около 14:50 ч. на 27.05.2020 г. Т.Е. влязъл на територията на България от Сърбия с лек автомобил „Мерцедес“, през трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ на митнически пункт Калотина. Без знанието и разрешението на митниците той пренесъл през границата огнестрелно оръжие и боеприпаси – пистолет марка „Browning“, кал. 7,65 мм, със заличен сериен номер, годен за употреба, и девет патрона, кал. 7,65 мм.

С действията си чужденецът извършил тежко престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до десет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.

В хода на разследването по случая са били събрани достатъчно доказателства за виновността на Т.Е., който бил привлечен в качеството на обвиняем.

Съдът е приел доводите на прокурора в Софийска окръжна прокуратура относно това, че съществува реална опасност извършителят на престъплението да се укрие. Обвиняемият няма постоянен или настоящ адрес в България. Живее в Германия, пътувал за Турция, като планирал да премине през територията на страната транзитно.

Понастоящем обвиняемият Т.Е. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването по досъдебното производство продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK