80 доброволци от Кюстендил залесиха 1200 фиданки край село Ломница

Снимки: Личен архив

Инициатор е кюстендилецът Слави Кашкин

80 доброволци се включиха в залесяването на 1200 фиданки в село Ломница, обяви инициаторът на идеята Слави Кашкин. В доброволческата инициатива са се включили ученици от Второ и Трето основни училища, които също са решили да дадат своя принос в залесяването на терена.

„Много сме доволни от акцията, включиха се много хора, а накрая успяхме да си направим и барбекю за сплотяване на колектива“, обясни пред ИНФОМРЕЖА, Слави Кашкин.

Засадените фиданки са от вида цер, обикновен явор и зимен дъб.

От ЮЗДП – Благоевград, обявиха, че акцията е преминала при много голям интерес, а за добрата организация са се погрижили домакините от горското стопанство. Освен посадъчен материал и инструменти, горските служители съдействаха за правилното засаждане и се трудеха наравно с доброволците.

600 фиданки от цер на площ от 2 дка бяха засадени в съботния ден над радомирското с. Долна Диканя. Това се случи с труда на около 120 доброволци, организирани от „Гората.бг - 100 000 садим гора”.

Други 400 семенищни фиданки от цер залесиха представители на застрахователна брокерска къща върху опожарени горски територии в местността Козяк, в района на „ДГС Сливница”. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK