Задържаха Ембака за кражба от полицията в Сандански

снимка: infomreja.bg, архив

34-годишният санданчанин Емил Първанов-Ембака е задържан след опит за кражба от РУП - Сандански. 

Групата на Ембака опитала да открадне цигари, иззети и съхранявани в служебно помещение в двора на полицията в Сандански.

Дръзкият опит за кражба е станал към 1.20 часа тази нощ. Три лица опитали да проникнат в гаражни помещения в двора на РУП - Сандански, където се съхраняват иззетите при акция преди дни 250 мастербокса цигари без бандерол. 

Предварително групата е заглушила GSM-сигнала, като по този начин искала да предотврати комуникацията между полицейските служители в РУП - Сандански.

Унищожена е и една охранителните камери разположена в близост до гаражните клетки.

При предприетите от дежурните полицейски служители заградителни мероприятия е задържан единият от извършителите – Емил Първанов. Ембака е от Сандански, но в момента е с адресна регистрация в гр. Банкя.

Арестуваният санданчанин е стар познайник на полицията. Има зад гърба си множество криминални прояви.

Ембака е един от приближените на подземния бос Васил Маникатов. Името му се свързва с групировките за разпространение на дрога и сводничество в Сандански. Той бе сред заподозрените за убийството на Георги Вранчев-Вранчо.

Дежурна оперативна група на РУП - Сандански е извършила незабавно оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал.1 от Наказателния кодекс.

За случая е уведомена Районната прокуратура в Сандански.

Полицейските служители продължават работата по издирването на останалите лица, съпричастни към опита за кражба.

В упавлението се привикват всички лица от криминалния контингент в района, за да се провери евентуалната им съпричастност към опита за обир. Не е изключено Ембака и компанията му да са истинските собственици на конфискуваните цигари, като по този начин са опитали да си върнат иззетата стока.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK