Над половин тон канабис ожънаха в Кърналово и Петрич

Снимка: МВР

Задържани са множество лица при акция и проверки

Акция срещу наркотиците отново разтърси Пиринско.

Извършени са поредица от проверки в Югозапада и са иззети наркотични вещества.

В хода на операцията, в местността Волого, землище на с. Кърналово, са намерени 58 стръка канабис с общо тегло 87 кг.

В местността Гьоновица, землище на Петрич, са открити още 293 стръка - 439,5 кг, реагирали на канабис. След вземане на представителни проби, растенията са били унищожени по законово определения ред. По случаите са бразувани досъдебни производства.

Около 15:10 ч. в с. Първомай, при спиране за проверка на голф, полицейски служители от РУ – Петрич, забелязват, че возещото се до водача лице изхвърля пликче на земята. Установено е, че в пликчето има 9,25 г канабис. Двамата 20-годишни петричани са задържани за срок до 24 часа.

Служители на РУ – Гоце Делчев, извършват проверка в дом в с. Марчево, общ. Гърмен, обитаван от 47-годишна жена. В таванско помещение служителите откриват кашон със 73,9 г канабис. На същия адрес, в шкаф, е открит ситно нарязан тютюн, с тегло 0,339 г. Срещу жената са образувани две досъдебни производства. Същата е задържана за 24 часа.

Бързо производство е започнато и срещу 23-годишен мъж от гр. Габрово. Около 19:05 ч. вчера той е управлявал в Гоце Делчев лек автомобил Опел Астра, след употреба на канабис.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK