Задържаха двама наркодилъри от Благоевград

снимки от ареста на Александър Павлов, infomreja.bg

Двама дилъри на дрога са задържани при специализирана полицейска операция с цел противодействие разпространението на наркотични вещества в Благоевград. Операцията е проведена в ранните следобедни часове вчера от служители на Първо РУП по предварително изготвен план.

В хода на операцията е спрян лек автомобил “Ланча Капа” с благоевградска регистрация, управляван от 27-годишния Стоян Овнарски от Благоевград. В автомобила е пътувал и неговият връстник Александър Павлов, също жител на Благоевград.

При извършеното претърсване в превозното средство полицейските служители намерили и иззели механична машина за мелене и преработка на марихуана, по която са открити и остатъчни следи от вещество, реагирало положително на канабис. При обиск на спътника е намерено пакетче, съдържащо суха тревиста маса, която също е реагирала положително на марихуана.

Действията на полицейските служители са продължили с последващи претърсвания в имоти, ползвани от Стоян Овнарски, който е криминално проявен. В имот, намиращ се на „Покровнишко шосе” край Благоевград, е намерена кутия, съдържаща бледо жълто прахообразно вещество с брутно тегло около 400 грама, което при направения полеви наркотест е реагирало положително на метаамфетамин.

При претърсване на друго мазе, пригодено за жилищни нужди, също обитавано от Овнарски, полицейските служители са намерили и иззели 4 броя пакетчета, съдържащи семена, реагиращи положително на канабис, едно топче бяло прахообразно вещество, реагирало на кокаин, 2 полиетиленови плика, съдържащи бледо жълто прахообразно вещество, хартиена сгъвка със суха тревиста маса, електронна везна и механична машинка за раздробяване на канабис.

По случая в Първо РУП е образувано досъдебно производство по чл. 354 а от НК. Двамата благоевградчани са задържани със заповеди за 24 часа.

Работата по документиране на престъпната дейност продължава.

 

КОМЕНТАРИ

nakazatel20:24 - 21.03.2015
i tvoq red shte doide
themechanic16:58 - 24.04.2012
a be sashko .. i ti li ;x sichki izcheznahte ;x ;@
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK