Задържаха двама мъже, ограбили и убили възрастен мъж във Варненско

Снимка: Infomreja.bg

Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна и с денонощните усилия на служители от ОД на МВР са установени и задържани извършителите на тежко криминално деяние. За срок до 72 часа с постановление на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна в ареста са 29-годишният Ивелин М. и 27-годишният Ангел П. от Вълчи дол.

Двамата са привлечени като обвиняеми за грабеж, придружен с убийството на 59-годишен самотно живеещ мъж във варненското село Войводино. Престъплението по член 199, ал 2, т 2 от НК се наказва с лишаване от свобода за срок 15-20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Тежкото криминално престъпление било извършено на 16. срещу 17. ноември в дома на 59-годишния мъж. Сигналът бил подаден преди обяд на 17. ноември от  съседка. Жената забелязала отворен прозорец на къщата на мъжа. Повикала го по име и след като той не се обадил, уведомила кмета на селото и полицията.

Полицейски служители, повикани на местопроизшествието, извършили оглед. При него тялото на самотния мъж било намерено вътре в дома му с наранявания от тъп предмет по главата и ръцете. Предприети били незабавно оперативно-издирвателни действия и под ръководството на прокурор -  процесуално-следствени действия, които довели до разкриването на извършителите.

Двамата младежи са проникнали в дома на 59-годишния мъж с намерението да извършат грабеж. Те били усетени от собственика на имота, който се  опитал да им окаже съпротива. С това се обясняват и нараняванията по ръцете на жертвата.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение спрямо извършителите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK