Задържаха двама младежи за побоя над двамата роми в Благоевград

снимка: infomreja.bg

Двама младежи са задържани за снощния побой над двамата роми в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на полицията. И двамата арестувани са криминално проявени. Засега от полицията отказват да назоват имената им. Продължават процесуално-следствените действия по документиране на престъплението, предстои докладването им в Районната прокуратура.

Сигналът за инцидента е получен на тел. 112 към 20.30 ч. вчера за събрала се на ул. "Балкан" група от роми, сред които и двама пострадали при побой. Незабавно изпратеният на място полицейски екип установил, че двама мъже от ромски произход - баща и син, са били нападнати на ул. „Трети март”. Пoстрадалите - Костадин Тодоров, на 36 години, и 20-годишният му син Цветан, са прегледани в Спешния център, след което са освободени. Двамата разлепвали плакати на фолк певица за предстоящо участие в местна дискотека, когато безпричинно ги нападнали десетина младежи.

Побоят създаде напрежение в ромската махала "Предел". В късните часове вчера стотици роми се отправиха към центъра на града в защита на Костадин и Цветан. Полицията обаче върна обратно разбунтувалите се хора. Други се събираха на тълпи в квартала. На място бяха изпратени полицейски сили от Охранителна полиция. За нормализиране на обстановката са проведени и разговори с ромските лидери.

През изтеклата нощ в махалата имаше засилено полицейско присъствие, което ще продължи и през днешния ден.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK