Днес участниците в проект „Лесни стъпки към доброто здраве“ проведоха интересно занятие с практическа част на тема: „Историята на една пилешка хапка“.
Шестокласниците от Трето ОУ - Гоце Делчев, представиха пред своите съученици и гости важна информация за състава на вредните продукти, съдържащи минимално количество чисто месо, както и за приготвянето на здравословно меню, включващо месни продукти.
Практическата част премина в попълване и обсъждане на въпросник, показващ степента на спазване на здравословен хранителен режим от всеки участник.
За всички ученици и гости, ръководителите на проекта Славка Жостова, Лозана Грозданова и Александър Халачев, бяха приготвили материали за препоръчително дневно меню, съобразено с възрастовите особености на учениците.
На занятието освен целевата група (V "Б" и VI "Б" клас) присъстваха и ученици от II "Б", V "А" и VI "А" клас, които вече са включени към групата на посланиците на здравето.