Задържаха двама контрабандисти на цигари при акция на ГДБОП

снимки: МВР

Над 3 000 къса контрабандни цигари задържаха служители на ГДБОП при операция, проведена на територията на Благоевград. Двамата притежатели на цигарите опитали да избягат и ударили служебната кола.

Операцията за противодействие на разпространението на контрабандна акцизна стока е реализирана вчера след получен сигнал.

Антимафиотите засекли джип «Нисан» в района на благоевградското с. Игралище. При вида на униформените водачът И.П. /31 г./ от Петрич и съгражданинът му К.Г. /39г./, двамата криминално проявени, опитали да избягат.

Шофьорът не се подчинил на подадения светлинен и звуков сигнал, дал газ и ударил служебния „Опел Астра“ от лявата страна. Минути по-късно двамата били задържани.

От удара няма пострадали. При последвало претърсване в джипа се оказало, че той е натъпкан с 1506 стека цигари без бандерол от марките  „Кинг“, „Грация“, „Мерилин“ и „Примо екстра“.

Контрабандните тютюневи изделия са иззети, по случая е уведомена прокуратурата, образувано е досъдебно производство, работата по документирането му продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK