Задържаха двама извършители на грабеж в село Енина

Снимка: Infomreja.bg

Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“

Разследването започнало, след като вчера рано сутринта кметът на с. Енина подал сигнал до полицията, че през нощта местен жител бил нападнат, бит и ограбен в дома му. В хода на незабавно предприетата под наблюдението на прокуратурата операция са установени и задържани двама мъже – 29-годишен от с. Хаджидимитрово и 28-годишен от гр. Крън.

Изяснено е, че по-младият мъж е извършил престъплението в условия на опасен рецидив, до момента той е осъждан многократно за кражби и грабежи. По последната присъда му е било наложено наказание от 7 години „лишаване от свобода“ за кражба, което е изтърпял през август 2019 г.
Установено е, че двамата нахлули в чуждия дом около 2 часа на 27 октомври. Стопанинът забравил да заключи външната врата. Те го нападнали, били и откраднали наличните 60 лева на жертвата.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК.  След 24-часовото задържане на извършителите, с постановление на ОП – Стара Загора, им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по доказване на престъпната им дейност продължава. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK