Задържаха двама иманяри с "добив" и металотърсачи

снимка: infomreja.bg

Двама иманяри с “добив” и металотърсачи са задържани вчера от кюстендилски полицаи. Е.О., на 25 г. от с. Пиперков чифлик, и Е.А., на 49 г. от Кюстендил, са установени от криминалистите в момент на проучване на археологически обект в землището на с. Пастух, община Невестино.

Металотърсачите им са били в режим на работа, а откритите към момента на установяването им предмети са 2 сребърни турски монети, 5 бронзови късноантични монети, 3 бронзови средновековни украшения, бронзова част от колан и 2 металотърсача.

Служителите са посетили обекта на иманярски интерес след получен сигнал за съмнителни посещения на двамата мъже в землището на селото – в местността “Цръквето”.

Двамата са известни на полицията с иманярската си страст, задържани са за противозаконни деяния по линия на културно-исторически ценности, по-младият от тях бе задържан и в операция “Иманярите”, когато от дома му бяха иззети 36 монети с нумизматична стойност и различна датировка и металотърсач, а по-възрастният е установяван край друг археологически обект с монети, бронзова пластика и металотърсач.

Работата по документирането на противозаконната дейност на двамата мъже продължават криминалисти разследващи полицаи от РУП Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK