В РУ - Луковит, задържаха за наркотици двама 26-годишни мъже

Снимка: Агенция "Митници", архив

Спрян е за проверка автомобилът, с който са се придвижвали

Вчера, в хода на специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност, проведена на територията на община Луковит под наблюдението на Окръжна прокуратура-Ловеч, около 18.00 часа в селоТорос е спрян за проверка лек автомобил. От колата побягнал пътник, който непосредствено след това е задържан от служителите на реда. Установено е, че той е 26-годишен криминално проявен мъж. Преди да му бъде извършена проверка, той изхвърлил от джоб на дрехите си табакера с бели хартиени опаковки, сгънати по специфичен начин. Веществата от опаковките са тествани с полеви наркотест, реагирали са на метамфетамин с тегло 5 грама и на канабис - с тегло 1 грам.  

Установено е, че водач на превозното средство е друг 26-годишен мъж, който не притежава свидетелство за правоуправление. Тестван е с техническо средство за алкохол и наркотици, като пробата за наркотични вещества е реагирала положително на амфетамин и метамфетамин.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия в имот, обитаван от 26-годишния пътник в автомобила, е извършено претърсване, като на различни места в обекта са открити общо 5 грама канабис.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ - Луковит , а по случая е образувано бързо и досъдебно производство. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK