Задържаха четирима за трафик на хероин

снимка: infomreja.bg, архив

Четирима души са задържани за трафик на хероин при полицейска операция на криминалисти от ОД МВР и служители от районните управления в Сандански, Петрич и Гоце Делчев.

След предварително получена информация за осъществена покупко-продажба и подготвян трафик на наркотици в санданското село Катунци, на 13 декември е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф" с благоевградска регистрация. В него са установни и задържани две криминално проявени лица - Николай Шуштарков на 23 години и В.М. на 23 години, и двамата от Гоце Делчев.

При извършените процесуални действия в купето на автомобила от кухина между таблото и волана e намерен и иззет пакет с кръгла форма, облепен по специфичен начин с жълто тиско. Пакетът е с бруто тегло от 330 грама, съдържащ кафяво прахообразно вещество, реагирало при направения полеви наркотест на хероин.

Двамата мъже са задържани с полицейски заповеди до 24 часа в РУП - Сандански. Непосредствено след това в Петрич са задържани още две съпричастни към случая лица – О.И.  на 42 години и Д. А. на 45 години, и двамата от Петрич.

По образуваното в ОДМВР-Благоевград досъдебно производство на 23-годишния Николай Шуштарков е повдигнато обвинение за държане с цел разпространение на наркотици, а на 45-годишния Д.А. - обвинение за разпространение на наркотици. На двете лица е определена мярка за неотклонение "Парична гаранция". Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Бръмбар12:16 - 16.12.2011
Ще ми обясните ли защо името на единия задържан е съобщено - Николай Шуштарков, а другите две имена са изписани с инициали? Целенасочено ли е или е знак на недостатъчен професионализъм?
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK