Задържаха четирима младежи за кражби

Снимка: РУ - Сливен

Крадели вещи и части от автомобили

В отговор на получени сигнали в РУ - Сливен, за кражби, извършени в края на месец декември и началото на януари от частни имоти и автомобили, е проведена специализирана операция на територията на вилна зона и селата Чинтулово и Глушник.

В рамките на няколко часа са задържани извършителите на кражба и палеж на лек автомобил. Те са две непълнолетни 17-годишни момчета и две по- големи - на 18 и 19 години,  без криминални прояви.

През нощта на 3-ти срещу 4-ти януари четиримата са откраднали лек автомобил „Мазда 6“ от село Глушник и са успели да го придвижат до местност в Природен парк “Сините камъни“. Демонтирали са четирите гуми и акумулатора, откраднали са от купето мобилен телефон, след което са запалили автомобила, с цел да си прикрият следите.

Полицейските служители са установили извършителите и за кратко време са успели да ги задържат в различни части на Сливен.

В хода на разследването се разбира, че четиримата, в различно съучастие, са отговорни за три кражби на вещи и части от автомобили в село Чинтулово и вилната зона на Сливен. Извършителите са направили пълни самопризнания и са върнали част от откраднатите вещи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK