Бракониери рецидивисти от Разлог нападнаха горски

Снимка: Infomreja.bg

Бобата и Александър Найденов са стари познайници на органите на реда

Пореден случай на дръзко посегателство срещу служители на „ДГС Разлог”, които хванаха системни нарушители да секат незаконно, е извършено на 23 юни.

По време на редовен обход на охранителен участък „Мразеница” горските стражари Христо Колчев и Георги Терзиев попадат на джип с отворена задна врата на багажника, натоварен до половина с дървесина. Зад джипа с регистрационен номер Е4647КМ се оказват две лица, едното от които е с маска и разкроявало поваленото дърво. Другият нарушител, разпознат като Александър Найденов, товарел нарязаните дървета. При приближаването на горските стражари Найденов затваря задната врата на багажника и си поставя на главата качулка, докато през това време маскираният му събрат продължава да реже дървото.

След като приближават на около 4-5 метра, единият от бракониерите вдига работещия моторен трион и замахвайки с него, се насочва към стражарите. Поради страх за живота и здравето си горските служители побягват, а нарушителят, който се оказва висок, едър и широк в раменете мъж ги гони около 50 метра с включен моторен трион. Поглеждайки назад, един от горските вижда застрашително движещата се верига на резачката на 30-40 сантиметра от главата си. 

Според информацията се счита, че нападателят е системният нарушител Борис Иванов с прякор Бобат с 21 акта за незаконни дейности от 2014 г. досега. Основание за това твърдение е и фактът, че засеченият джип се управлява от него и домува на адреса, на който живее. За наглото нападение е сигнализирано РУ на МВР– гр. Разлог. По случая е образувано досъдебно производство. 

Преди повече от седмица - на 16 юни, директорът на „ДГС Разлог” инж. Иван Гърков с писмо уведомява полицейското управление в Разлог за друг подобен инцидент в същия охранителен участък „Мразеница” със същото моторно превозно средство, в което по всяка вероятност са пътували същите маскирани лица. И тогава джипът и лицата са забелязани от същите горски стражари. В конкретния ден маскираните са препречили пътя на служебния автомобил, като умишлено са повалили дърво пред него.

И двамата бракониери – Бобата и Александър Найденов, са стари познайници на органите на реда в Разлог. Към тях могат да се прибавят и още 23 системни нарушители с десетки актове за незаконни дейности в горите, които въпреки непрекъснатите проверки на горските служители остават ненаказани и продължават да бракониерстват. 

 

КОМЕНТАРИ

Иииии00:08 - 26.06.2020
Всички гангстери са във властта. Стига ни занимавайте с хората дето няма какво да ядът!!! Огледайте се и вижте, че хората с милиони никой не ги закача. Стига сте ровили в най-бедните..... Прости ли сте нз??? Днес са те утре вие, а кога ще са тия дето Вие храните??? Прос народ
Иван18:00 - 25.06.2020
Бобата и Сашо си са повервали че са големи гангстери, палят коли, чупят стъкла, бият хора и все си мислят че ще им се размине.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK