Случаят "Скрипал" в центъра на Благоевград. Отцепиха района заради разлята "отрова" (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Специализирания отряд за Специализирани оперативни дейности отцепи района около община Благоевград.

Към операцията се включиха и пожарникари.

Причината – сигнал, подаден от гражданка, според който дърветата и тревата в центъра са засипани с отрова. Жената обяснила, че зелената площ е изсъхнала, а стволовете на дърветата са побелели от изсипания прах.

Точно срещу ограденото място се намира строеж, майсторите от който са отрекли разливането на какъвто и да било строителен материал. На няколко метра бурно протича ремонтът на центъра.

Изсипаното вещество наподобява вар. Според специалисти няма данни за отрова.

Всеки слой бе отстранен с лопата от почвата.

Отцепването на района е задължително, заради вероятност от опасни химични вещества, а и наблизо се намира рампа за скейтборт, където има деца.

От Община Благоевград заявиха:

Служители на Община Благоевград, РИОСВ и РСПБЗН направиха оглед в района на четирите дървета, които бяха залети с препарат, с неясен към момента произход. Теренът е ограден с обезопасителни ленти. От почвата, намираща се в зелената площ на пл. „Георги Измирлиев“, се отстранява горният слой, като  проба от същия ще бъде изпратен за анализ. Вандалският акт бе извършен в малките часове на 8 срещу 9 април. Предстои да бъдат установени лицата, залели тревната площ с препарат.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK